Chat with us, powered by LiveChat Gå til innholdet

Ferdiggjøring

07 Media tilbyr fleste ferdiggjøringstjenestene på markedet – fra de aller enkleste som stifting og falsing, til mer eksklusive løsninger som reliefftrykk, spotlakk og blindpreg.

Selve trykkingen er kun første steg i prosessen mot en ferdig trykksak. Når trykkingen er overstått gjenstår ferdiggjøring, som ofte innebærer prosesser som stifting, utstansing, falsing (bretting), foliering, adressering eller spiralisering.

Ferdiggjøring er det siste som gjøres før levering, og er for alle trykksaker en viktig del av helheten. Det finnes også mange kule løsninger som gir trykksaken det lille ekstra. For eksempel får en katalog med limfrest rygg et eksklusivt preg, mens spotlakk på utvalgte elementer som f.eks. logo gjør at det løftes frem.

Ferdiggjøring hos 07 Media

Vi har utstyret for å hjelpe deg med å gjøre trykksaken din perfekt!
Det aller meste av grafisk ferdiggjøring skjer i egne lokaler, noe som gjør prosessen både tids- og kostnadseffektiv. I tillegg har vi full kontroll over kvalitetssikringen i alle ledd.

07 Media hjelper deg gjerne med tips og råd for hvilke muligheter som finnes, og hvilke etterbehandlingsmetoder som egner seg for din trykksak. Våre rådgivere står klare for å veilede deg slik at trykksaken din oppnår sitt fulle potensiale.

I gjennomsnitt produserer vi 100 jobber om dagen, både mindre og større jobber og opplag.

På Aurskog har vi et stort lager- og logistikksenter hvor vi bla. pakker og sender ut til individuelle butikker for mange av Norges største kjeder. Dermed sender vi avgårde ca 1000 pakker i uka.

Ferdiggjøringsløsninger

Vi tilbyr de fleste ferdiggjøringstjenestene på markedet, fra de aller enkleste som stifting og falsing, til mer eksklusive løsninger som reliefftrykk, spotlakk og blindpreg.

 • Adressering: Fletting og personlig adressering av blant annet brev, giro og konvolutter.
 • Blokking/blokkliming: Blokking betyr at man limer arkene sammen i toppen, slik at man enkelt kan rive av ett og ett ark. Brukes til f.eks gavekort og notatblokker.
 • Falsing og stifting: En falsemaskin brukes for å brette et ark før det settes på ryggstifter. Trykksakens sideantall må kunne deles på fire for å få det til å gå opp i brettingen. Det finnes mange forskjellige falsemetoder, blant annet parallellfals, trekkspillfals, rullefals og vindusfals. Ryggstift er den vanligste og rimeligste formen for innbinding, og velegnet til de fleste trykksaker. Brukes ofte til program og brosjyrer.
 • Firkantrygg/squarefold: Firkantrygg brukes på stiftede trykksaker med enn viss tykkelse, for at den skal bli lettere og bla i. Brukes ofte på brosjyrer, prospekter og kataloger.
 • Folie: Folie brukes for å fremheve enkelte deler av din trykksak, f.eks logo, symboler eller tekst. Folie finnes i mange varianter og farger, og gir trykksaken et eksklusivt uttrykk. Folie brukes i noen sammenhenger sammen med preg, og kalles foliepreg eller hotfoil. Området som foliepreges kommer dermed ekstra godt frem.
 • Hulling: Hulling av trykksaker brukes når man trenger en trykksak med mulighet for oppheng eller annen festing. F.eks. akreditteringskort og kalendere
 • Konvoluttering: Er en prosess hvor trykksaker blir lagt i konvolutter for utsendelse. Vanligvis, hvis det som skal sendes er innenfor stardardformatene, skjer prosessen maskinelt ved at innmat og konvolutt trykkes og pakkes. Hvis trykksaken av ulike årsaker ikke er kompatibel med maskinen, f.eks har for mange sider eller et uvanlig format , gjøres prosessen manuelt.
 • Laserskjæring: En laserskjærer skjærer raskt og ekstremt detaljert, og gir mulighet til å skjære ut detaljer som ikke tidligere har vært mulig. Laserskjæring erstatter på mange måter en tradisjonell stanse, ved at man ikke er avhengig av å få produsert et verktøy for hver jobb. Man kan sette i gang umiddelbart og har rask produksjonstid. Med en laserskjærer kan man også frontslisse klistremerker og etikker, slik at de enkelt kan løsnes og er klare til bruk.
 • Limfresing: Limfres er en innbindingsmetode som gir et eksklusivt uttryk på tykkere magasiner, rapporter og bøker. Man freser ryggen, påfører lim og fester omslaget utenpå.
 • Løkkestift: Ønsker du at trykksaken skal kunne arkiveres i en perm, er løkkestift den perfekte løsningen. Brukes ofte på brosjyrer og kataloger.
 • Nummerering: Trykksaker som trenger nummerering er f.eks gavekort, lodd og andre trykksaker som skal spores eller systematiseres.
 • Perforering: Perforering er en rad med bittesmå hull som brukes for enklere avrivning. Dette brukes ofte på billetter og kuponger.
 • Plastpakking: Plastpakking brukes som pakkemetode når man ønsker å legge ved vedlegg, som vareprøver eller trykksaker i andre formater. Plastpakking er en rask og kostnadseffektiv måte å sende f.eks medlemsblader.
 • PP-foliering: PP-foliering er en tynn, slitesterk plastfilm som legges rett på papiret. Det finnes tre typer folie; blank, matt eller skin. Skin gir et helt spesielt uttryk til din trykksak, og kan gi en annen tekstur enn det som naturlig er i papiret. Folien hindrer at papiret sprekker opp ved rilling og limfresing, og egner seg godt om man i tillegg skal spottlakke eller når omslaget er tykt og trykket med helfarge. PP-folie brukes mye til omslag på magasiner, bøker, kataloger og prospekter.
 • Preging og blingpreging: Et preg gir en tredimensjonal effekt, og skapes med en forhøyning eller nedsenkning i papiret. Et preg uten trykkfarge kalles et blindpreg.
 • Reliefftrykk: Reliefftrykk er lakk som legges over trykksaker for å skape ekstra struktur og fremheve effekter.
 • Rilling: Trykksaker med gramvekt over 200g rilles normalt før falsing, for å unngå at papiret «sprekker». Ved rilling brekkes fibrene kontrollert og maskinelt. Bruker man PP-folie i tillegg garanterer man at innbindingen holder seg pen lenge.
 • Spiralisering: Spiralinnbinding er en effektiv, robust og holdbar innbindingsmåte for å sammenhefte mange og/eller tykke ark. Spiraler finnes i plast eller stål, og kan fås i mange farger og tykkelser. Brukes ofte til kalendere, bøker og andre trykksaker som krever høy slitestyrke. Spiralene våre kan også enkelt trekkes ut og kildesorteres.
 • Spotlakk: Spotlakk løfter frem utvalgte felt som tekst, logo, bilder eller mønster, og gir trykksaken et spesielt og eksklusivt preg. Lakkering kan også benyttes av praktiske grunner som utsparing av skrivefelt. Hellakkering forsegler fargen, beskytter overflaten mot fukt og annen skade.
 • Stansing/formskjæring: Hvis du ønsker en spesiell form på din trykksak kan vi stanse eller formskjære den til perfeksjon. Man kan formskjære i de fleste materialer, fra tynt selvklebende papir til aluminiumsplater. Om trykksaken skal stanses eller formskjæres avhenger av format og opplag, men resultatet blir det samme.
 • Stivbind/hardcover: Stivt omslag brukes ofte på bøker, eller trykksaker som trenger lang holdbarhet. Stivbind lages vanligvis slik at det stikker 3mm utenfor innmaten, slik at det beskytter trykksaken på en god måte. Mulighetene for kvalitet og materialer på overtrekk og motiver er mange. Spør oss gjerne om innspill til hva som egner seg best for din trykksak.

Ta gjerne kontakt med våre rådgivere slik at vi kan hjelpe deg med å finne riktig ferdiggjøring for din trykksak.

Kan vi hjelpe deg?

Behøver du hjelp eller vil du vite mer om oss?
Kontakt oss, så kan vi finne en løsning som passer.