Riktig bruk av papir styrker din bedrifts identitet og merkevare

Vi elsker å formidle budskap og historier med papir som kommunikasjonskanal. Selv om mye kommunikasjon nå foregår digitalt, er kombinasjonen av papir og digital formidling i veldig mange sammenhenger viktig når du ønsker å nå ut til en bred målgruppe. 

Det finnes hundrevis av papirkvaliteter å velge mellom. Å velge riktig papir til din trykksak kan være avgjørende for et vellykket resultat. Ikke minst kan det forsterke budskapet du ønsker å formidle. Kanskje ønsker du at papiret skal gi konkrete assosiasjoner til produktet ditt, eller fremheve verdier som miljøvennlighet?

Her gir vi deg noen spørsmål til hva som er lurt å tenke på når du skal velge papir til dine trykksaker:

  • Hva ønsker du å formidle?
  • Er det viktigst med lesbarhet eller visuelt inntrykk?
  • Hvordan skal trykksaken brukes?
  • Skal du kommunisere på store eller små formater?
  • Skal trykksaken sendes med posten og holdes innenfor en gitt portokostnad

Papirets kvaliteter og egenskaper

Et papir kan oppfattes både luksuriøst, lekkert, røft eller billig. Det finnes i ulike glansgrader, fra matt til gloss. Papirets egenart bestemmes av overflate, farge og tykkelse/vekt. Når det kommer til papirets overflate, kan du hovedsakelig velge mellom bestrøket papir og ubestrøket papir.

Bestrøket papir har en glatt overflate og reflekterer mer lys enn ubestrøket papir. Trenger du et papir som virkelig gjengir dybden og fargene i fotografier og illustrasjoner? Hvis svaret er ja, anbefaler vi gjerne et bestrøket papir fordi dette har en glattere finish som gir liv til bildene fordi kontrasten i fargene blir tydeligere.

Et ubestrøket papir har en mattere og noe ruere overflate. Det tiltrekker seg mer farge enn bestrøket papir, og fargene som trykkes kan derfor oppfattes som litt mørkere eller dusere. Skriver du en rapport eller bok hvor innholdet hovedsakelig er tekst, vil et matt, ubestrøket papir gi best lesbarhet, og du unngår gjenskinn fra lys på sidene.

Enkel, rimelig og effektiv kommunikasjon

Noen ganger trenger vi å tenke både enkelt, smart og effektivt når vi skal velge papir. Om vi for eksempel skal formidle et budskap raskt, og nå ut til mange mottakere, ja da kan vi benytte den rimeligste papirkvaliteten. Kanskje trenger vi også å holde oss innenfor en gitt kostnadsramme for porto, da er gramvekten på papiret avgjørende for valg av kvalitet.

Two Sides

07 Media er medlem av Two Sides, et forum bestående av grafiske aktører som sammen jobber for å finne de beste løsningene for bærekraftig trykkproduksjon. Gjennom dette samarbeidet gjøres vurderinger for miljøbevisste materialvalg med tanke på både papir, trykkfarge og spesialeffekter. Vil du lese mer og få noen flere gode fakta for papiret som en bærekraftig kommunikasjonskanal? Gå inn på https://nordics.twosides.info

Pandemi, barkbiller og råvaremangel gir utfordringer for papirleverandørene

Den siste tiden har uforutsette utfordringer stått i kø for papirprodusentene, forteller 07s innkjøpere. I tillegg til pandemiens påvirkning, har faktorer som økte kostnader på transport fra Asia og barkbilleangrep i Canada, gjort at mye papirproduksjon nå faller på de europeiske aktørene. Etterspørselen øker stadig, og råvaremangel på blant annet cellulose, gjør det vanskelig å imøtekomme behov og forbruk. Samtidig har den økende trenden for å erstatte plastbaserte produkter med papir også bidratt til stor etterspørsel av flere kartongkvaliteter. «Vi ser nok ikke snarlig bedring i denne papirsituasjonen, men heldigvis har vi klart å snu oss rundt og i de aller fleste produksjoner funnet tilsvarende papirkvaliteter som gir våre kunder en like god produktopplevelse» forteller Hein Ove Helgestad, Business Controller i 07 Media.

Tre tips fra våre innkjøpere:

  • Planlegg din bedrifts trykksaksproduksjon en tid framover
  • Bestill papir i god tid
  • Vær åpen for å teste nye papirkvaliteter

Det er veldig gode muligheter for å forsterke ditt budskap med å velge riktig papir. Og i motsetning til på skjermer kan man legge til ytterligere en sans – for vi kjenner jo på papiret med fingrene. Hvis du er usikker på hva slags papir du skal velge til akkurat din trykksak, har vi mange rådgivere i 07 som gjerne blir med inn i en nerdete diskusjon om hva som er riktig for akkurat din trykksak.

Du er kanskje også interessert i

Kvalitet og arbeidsinkludering

Som en av de største aktørene i vår bransje har vi et ekstra ansvar for å gå foran. Derfor jobber vi målrettet med to hovedtemaer innen bærekraft: miljø og samfunnsansvar. Målet er å bidra og å gjøre alvor av vårt samfunnsansvar.

Bli inspirert, se flere av våre prosjekter

Vi leverer design og trykk til små og store bedrifter, på tvers av trykte og digitale flater. Vi tilbyr komplette grafiske tjenester innen områder som profil- og identitetsdesign, grafisk design, webdesign, redaksjonelt design og illustrasjon.

Trygge leveranser med trykkeri i Norge

Som kunde i 07 Media har du noen fordeler ved at vi produserer i Norge. Det er ingen transportproblemer som følge av internasjonale logstikkutfordringer. Det er også derfor produktene som produseres av oss får "Trykt i Norge"-merket.