Fra Burma til Aurskog

dedikert medarbeider Myo fra Burma som jobber på Aurskog

Den store 07-familien er sammensatt av om lag 230 personer, alle med ulik kompetanse, etnisk bakgrunn og alder. Det er folka våre som gjør at vi kan vise til en unik allsidighet i tjenesteområder, og god arbeidskultur.

På et besøk i vårt offsettrykkeri på Aurskog møter vi Myo, han gjør seg klar for en ny arbeidsdag i ferdiggjøringen. Selv om han med glede bidrar der det trengs i produksjonen, er han oftest å finne ved falsemaskinen – der har han stålkontroll!

Humor er nøkkelen for å håndtere utfordringer

Bistand fra maskiner er vi helt avhengige av i en hverdag med storproduksjon av ulike typer trykksaker. Men, å samarbeide med maskiner byr også iblant på uforutsette utfordringer kan Myo skrive under på; «Vi kan oppleve at maskinen ikke gjør som vi vil, og det kan fort bli veldig stressende situasjoner når vi har korte leveringsfrister – og jobben må jo bli gjort» forteller Myo. Og når vi spør hvordan våre produksjonsmedarbeidere best takler slike situasjoner, er Myo rask med å svare «Det hjelper å ha mye humor i arbeidsdagen når man møter slike utfordringer, det løser det seg til slutt»! Han stortrives med sine kolleger og opplever at de samarbeider godt.

Fra tropisk klima i Burma til vinterland

Tilfeldighetene skulle ha det til at Myo og hans familie endte opp med å bosette seg i grønne og landlige omgivelser på Aurskog. Etter mange år med uroligheter i hans hjemland, Burma, tilbragte familien 8 år i flyktningleir i Thailand før de en vinterdag ble fraktet over til Norge. Kontrastene ble store da de reiste fra et tropisk klima og tok de første stegene ut på Gardermoen flyplass i den iskalde januarluften, det var mørkt, hvitt på bakken og ingen grønne blader på trærne.

 

Myo forteller at førsteinntrykket av det som skulle bli deres nye bosted var svært godt, de følte seg umiddelbart velkommen og ble møtt av hyggelige nye naboer som stilte opp for å hjelpe til. Kurs i både norsk språk og kultur fylte opp kalenderen den første tiden, og Myo fikk etter hvert jobb på 07 Medias avdeling på Aurskog. Hans første arbeidsoppgaver bestod av blant annet matlaging i kantinen.

Etter hvert som Myo ble bedre kjent på 07-huset fikk han snart flere arbeidsoppgaver og kastet seg ut i nye, ukjente utfordringer i produksjonen. Og det er her vi møter han nå, etter 12 år i Norge og 9 år som medarbeider i 07 er han svært takknemlig for mulighetene både han og hans familie har fått i Norge. Familien trives godt på Aurskog, hvor Myos kone til daglig jobber på sykehjem i kommunen og barna ser lyst på fremtiden og gjør det bra på skolen. Kalde vintre er de med årene blitt godt vant til, men det er når solen varmer og sommer i Norge som er Myos favoritt tid på året.

 

«Det beste med jobben? Det må være det sosiale samholdet, og spesielt tradisjonen med julebord» sier Myo med et lurt smil, selv er han er ikke fremmed for verken norsk julemat eller den tilhørende akevitten.

Du er kanskje også interessert i

Samfunnsansvar, bærekraft - kvalitet og arbeidsinkludering

Som en av de største aktørene i vår bransje har vi et ekstra ansvar for å gå foran. Derfor jobber vi målrettet med to hovedtemaer innen bærekraft: miljø og samfunnsansvar. Målet er å bidra til samfunnet.

Arbeidsglede - de mest verdifulle tingene er gratis

Energien og motivasjonen stiger merkbart når vi igjen kan samle våre kolleger på kontoret. Det er jo det gode samarbeidet og følelsen av fellesskap som bidrar til både trivsel og godt arbeidsmiljø på vår arbeidsplass.

Ett av Norges største trykkeri - med fokus på topp kvalitet

Vi er stolte over vår spisskompetanse innenfor alle våre trykketjenester; digitale- så vel som offset! Med vår innovative og moderne maskinpark produserer og leverer vi alt fra store til små opplag, og alle formater. ​