En brettet trykksak med 07 profilelementer. Illustrasjonsbilde.

Ferdiggjøring av trykksaker

Selve trykkingen er kun første steg i prosessen mot en ferdig trykksak. Når trykkingen er overstått gjenstår ferdiggjøring, som ofte innebærer prosesser som stifting, utstansing, falsing (bretting), foliering, adressering eller spiralisering. 

07 Media tilbyr de fleste tjenestene på markedet innen ferdiggjøring. Vi kan hjelpe deg med alt fra de aller enkleste løsningene som stifting og falsing, til mer eksklusive løsninger som reliefftrykk, spotlakk og blindpreg.

Kontaktskjema

Ferdiggjøring hos 07 Media

Vi har utstyret for å hjelpe deg med å gjøre trykksaken din perfekt! Det aller meste av grafisk ferdiggjøring skjer i egne lokaler, noe som gjør prosessen både tids- og kostnadseffektiv. I tillegg har vi full kontroll over kvalitetssikringen i alle ledd.

07 Media hjelper deg gjerne med tips og råd for hvilke muligheter som finnes, og hvilke etterbehandlingsmetoder som egner seg for din trykksak. Våre rådgivere står klare for å veilede deg slik at trykksaken din oppnår sitt fulle potensiale.

Ferdiggjøring for store og små oppdrag

I gjennomsnitt produserer vi 100 jobber om dagen, både mindre og større jobber og opplag. På Aurskog har vi et stort lager- og logistikksenter hvor vi bla. pakker og sender ut til individuelle butikker for mange av Norges største kjeder. Dermed sender vi avgårde ca 1000 pakker i uka!

Løsninger for ferdiggjøring

Vi tilbyr de fleste ferdiggjøringstjenestene på markedet, fra de aller enkleste som stifting og falsing, til mer eksklusive løsninger som reliefftrykk, spotlakk og blindpreg.

 • Adressering: Fletting og personlig adressering av blant annet brev, giro og konvolutter.
 • Blindpreg: Med teknikken blindpreg kan du heve eller senke tekst, logo eller dekor på alle typer papir. Drar du hånden over papiret, kjenner du resultatet. Teknikken brukes blant annet til blindeskrift – derav navnet. Blindpreg på trykksakene dine gir et spennende og kreativt uttrykk, og lar seg også kombinere med andre teknikker som digital spotlakk, foliepreg eller utstansing. Her er det bare fantasien som setter grenser!
 • Blokking/blokkliming: Blokking betyr at man limer arkene sammen i toppen, slik at man enkelt kan rive av ett og ett ark. Brukes til f.eks gavekort og notatblokker.
 • Chicago-skrue: En chicago-skrue er en skrue som benyttes for å holde trykksakene sammen. Det kan være en fordel ved tykkere mapper og papirer, eller for tykke hefter.
 • Falsing og stifting: En falsemaskin brukes for å brette et ark før det settes på ryggstifter. Trykksakens sideantall må kunne deles på fire for å få det til å gå opp i brettingen. Det finnes mange forskjellige falsemetoder, blant annet parallellfals, trekkspillfals, rullefals og vindusfals. Ryggstift er den vanligste og rimeligste formen for innbinding, og velegnet til de fleste trykksaker. Brukes ofte til brosjyrer og programoversikter.
 • Firkantrygg/squarefold: Firkantrygg brukes på stiftede trykksaker med enn viss tykkelse, for at den skal bli lettere å bla i. Metoden brukes ofte på brosjyrer, prospekter og kataloger.
 • Folie: Folie brukes for å fremheve enkelte deler av din trykksak, for eksempel logo, dekor eller tekst. Folie finnes i mange varianter og farger, og gir trykksaken et eksklusivt uttrykk. Folie brukes i noen sammenhenger sammen med preg, og kalles foliepreg eller hotfoil. Ved foliepreg påføres ulike fargefolier gjennom varmetrykk direkte på trykksakene, og kommer dermed ekstra godt frem. Vi leverer også trykksaker med digital foliepreg, som er foliepreg uten at vi bruker klisjé. Her kan man leke seg frem med mange variabler, og kan blant annet trykke i sølv og gull. Brukes mye på visittkort, brosjyrer, invitasjoner og menyer.
 • Hardcover/stivbind: En innbundet trykksak kalles hardcover. Det vil si at den er innbundet med stive beskyttelsesdeksler som stikker utenfor innmaten, slik at det beskytter trykksaken på en god måte. Mulighetene for kvalitet og materialer på overtrekk og motiver er mange. Brukes til bøker, eller trykksaker som trenger lang holdbarhet.
 • Hulling: Hulling av trykksaker brukes når man trenger en trykksak med mulighet for oppheng eller annen festing. F.eks. akreditteringskort og kalendere.
 • Klebing: Klebing eller kasjering er en teknikk som bruker når man limer sammen ark for å få de så tykke som mulig. Dette kan gjøres flere ganger opptil ønsket resultat.
 • Konvoluttering: Er en prosess hvor trykksaker blir lagt i konvolutter for utsendelse. Vanligvis, hvis det som skal sendes er innenfor stardardformatene, skjer prosessen maskinelt ved at innmat og konvolutt trykkes og pakkes. Hvis trykksaken av ulike årsaker ikke er kompatibel med maskinen, f.eks har for mange sider eller et uvanlig format , gjøres prosessen manuelt.
 • Laserskjæring: En laserskjærer skjærer raskt og ekstremt detaljert, og gir mulighet til å skjære ut detaljer som ikke tidligere har vært mulig. Laserskjæring erstatter på mange måter en tradisjonell stanse, ved at man ikke er avhengig av å få produsert et verktøy for hver jobb. Man kan sette i gang umiddelbart og har rask produksjonstid. Med en laserskjærer kan man også frontslisse klistremerker og etikker, slik at de enkelt kan løsnes og er klare til bruk.
 • Limfresing: Limfres er en innbindingsmetode som gir et eksklusivt uttrykk på tykkere magasiner, rapporter og bøker. Limfres brukes for å feste ark og omslag sammen; man freser ryggen, påfører lim og fester omslaget utenpå.
 • Løkkestift: Ønsker du at trykksaken skal kunne arkiveres i en perm, er løkkestift den perfekte løsningen. Brukes ofte på brosjyrer og kataloger.
 • Nummerering: Trykksaker som trenger nummerering er f.eks gavekort, lodd og andre trykksaker som skal spores eller systematiseres.
 • Offset: Offsettrykk er en trykkmetode som brukes når man trykker i store opplag. Trykkmetoden krever fysiske plater og trykkfarger, og gir lavere trykkekostnader per enhet ved større opplag.
 • Perforering: Perforering er en rad med bittesmå hull som brukes for enklere avrivning. Dette brukes ofte på billetter, kuponger og frimerker. Perforering kan også brukes for å oppnå en visuell og fysisk effekt på papiret.
 • Plastpakking: Plastpakking brukes som pakkemetode når man ønsker å legge ved vedlegg, som vareprøver eller trykksaker i andre formater. Plastpakking er en rask og kostnadseffektiv måte å sende f.eks medlemsblader.
 • PP-foliering: PP-foliering er en tynn, slitesterk og transparent plastfilm som påføres trykksakenes overflate etter fargetrykk. Det finnes tre typer folie; blank, matt eller skin. Skin gir et helt spesielt uttrykk til din trykksak, og kan gi en annen tekstur enn det som naturlig er i papiret. Folien hindrer at papiret sprekker opp ved rilling og limfresing, og egner seg godt om man i tillegg skal spottlakke eller når omslaget er tykt og trykket med helfarge. PP-folie brukes mye til omslag på magasiner, bøker, kataloger og prospekter.
 • Preging og blingpreging: Et preg gir en tredimensjonal effekt, og skapes med en forhøyning eller nedsenkning i papiret. Et preg uten trykkfarge kalles et blindpreg.
 • Reliefftrykk: Reliefftrykk er lakk som legges over trykksaker for å skape ekstra struktur og fremheve effekter.
 • Rilling: Trykksaker med gramvekt over 200g rilles normalt før falsing, for å unngå at papiret «sprekker». Ved rilling brekkes fibrene kontrollert og maskinelt. Bruker man PP-folie i tillegg garanterer man at innbindingen holder seg pen lenge.
 • Spiralisering: Spiralinnbinding er en effektiv, robust og holdbar innbindingsmåte for å sammenhefte mange og/eller tykke ark. Spiraler finnes i plast eller stål, og kan fås i mange farger og tykkelser. Brukes ofte til kalendere, bøker og andre trykksaker som krever høy slitestyrke. Spiralene våre kan også enkelt trekkes ut og kildesorteres.
 • Stansing/formskjæring: Hvis du ønsker en spesiell form på din trykksak kan vi stanse eller formskjære den til perfeksjon. Man kan formskjære i de fleste materialer, fra tynt selvklebende papir til aluminiumsplater. Om trykksaken skal stanses eller formskjæres avhenger av format og opplag, men resultatet blir det samme.
 • Sydd rygg: En trykksak med synlig sydd rygg gir et annerledes og spennende uttrykk til sin trykksak.
 • 3D-preg: Som eneste trykkeri i Norge, tilbyr vi 3D-preg på våre trykksaker. Du kan altså få visittkort, prospekt, invitasjoner og andre trykksaker med grafikk som kommer «ut av papiret».