Digital strategi og planlegging

En whiteboard tavle med piler og symboler. Illustrasjonsbilde.

Skal du skape resultater og få noe ut av din digitale tilstedeværelse er det helt nødvendig med en plan. En god og gjennomtenkt strategi for digitale kanaler vil ikke bare gi deg mer digital synlighet, men vil hjelpe deg med å nå målene dine samtidig som den gjør markedsføringsarbeidet enklere og mer strukturert. 

I 07 Media har vi lang erfaring med strategisk kommunikasjon i digitale kanaler. Vi hjelper deg gjerne med å komme i gang med en digital strategi som vil hjelpe din virksomhet til å lykkes digitalt. 

Hva er en digital strategi?

En digital strategi handler om å finne ut hva du ønsker at digitale kanaler skal gjøre for din bedrift, definere konkrete målsetninger og legge en plan for hvordan du skal nå målene. En godt gjennomarbeidet strategi skal enkelt og greit hjelpe bedriften din med å gjennomføre de beste tiltakene for å lykkes digitalt.

Bilde
Hvorfor du trenger en plan for digital synlighet

Hvorfor du trenger en plan for digital synlighet

Uten en god og gjennomtenkt plan famler man litt i mørket. Faren blir stor for at man publiserer litt her og og litt der – uten at man har noen særlig plan eller definerte målsetninger. Realiteten er likevel at alle digitale kanaler henger tett sammen, og for å oppnå resultater er det helt nødvendig å se på det større helhetsbildet. En digital strategi vil ikke bare hjelpe deg å komme nærmere sluttmålet, men vil også gjøre den praktiske gjennomføringen enklere og mer målbevisst.

Få hjelp med digital strategi for din bedrift

Få hjelp med digital strategi for din bedrift

Tenker du at en digital strategi ville vært noe for din bedrift eller organisasjon? 07 Media har lang erfaring med digital markedsføring og kommunikasjon i digitale flater, og vet hva som skal til for å bli synlig. Ikke nøl med å ta kontakt med oss, så hjelper vi deg i gang med din digitale strategi!

Hva inneholder en digital strategi?

Hva inneholder en digital strategi?

En digital strategi kan variere fra virksomhet til virksomhet, men fellestrekket er at strategien alltid handler om kommunikasjon i digitale kanaler. Derfor kan strategien for eksempel inneholde:

  • Plan for digital markedsføring
  • Hvordan du skal kommunisere kundene på chat, e-post, sosiale medier osv.
  • Hvordan du skal øke salg og konverteringer
  • Hvilke kanaler det er hensiktsmessig å være synlig i
  • Plan for synlighet og merkevarebygging
  • Hvordan nettsiden skal inkluderes i strategien
  • Hvordan du skal måle effekten av tiltakene
Hvordan går man frem?

Hvordan går man frem?

For å kunne lage en god digital strategi må du vite hvor du vil, hvor langt du er kommet og hvordan du skal komme deg helt i mål. Først når denne forståelsen er på plass kan du velge hvilke tiltak som skal iverksettes. Når du har definert målene dine og hvordan du skal nå dem, må tiltakene prioriteres. Selv om det nok kan friste å gjøre alt med en gang, er dette sjelden realistisk. Derfor må vi prioritere: Hva bør på plass med en gang? Hva kan vente? Hvilke kanaler er de viktigste? Hvor bør man sette inn kruttet? Det er også viktig at strategien gir rom for oppdateringer og endringer, ettersom det kommer ny teknologi på markedet og brukervanene endrer seg.

VI hjelper deg gjerne!

Fant du ikke det du lette etter? Ikke nøl med å ta kontakt i dag!

Noen av våre kunder

Kundeomtaler

"Takk for et flott samarbeid! 😀 Vi er veldig fornøyde med resultatet av den første boken!"
"Må bare berømme dere for jobben med førstekorrekturen. Aldeles strålende! 😊"
Nærings- og fiskeridepartementet
"Veldig bra! Kan publiseres digitalt. Hadde ikke ventet at dokumentet for engelskversjon skulle bli så fin"
"Tusen takk for godt samarbeid på Relevans 9. Boken er så flott, og jeg er veldig glad for at du er med på Relevans-laget."
"Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra brukere, og er veldig godt fornøyd med løsningen."
«Tusen takk for fantastisk innsats fra hver især. Dette ble en samlet produksjon som Teknisk redaksjon har opplevd som nesten helt lydløs. Så langt har det bare vært positive tilbakemeldinger».
Espen Myhrvold
Teknisk redaktør DSS

Kontaktpersoner

Kontakt oss