Content marketing vs. performance marketing

Stockbilde med skisserte symboler for markedsføring. Illustrasjon.

Content marketing og performance marketing er begreper som ofte brukes i sammenheng med digital markedsføring. Men hva er egentlig forskjellen? Og trenger du å tenke på begge deler?

Trenger du hjelp med markedsføring?

Hva er content marketing?

Begrepet content marketing beskriver på mange måter seg selv – vi snakker om tradisjonell innholdsmarkedsføring. Formålet med content marketing er ofte å øke merkevarebevisstheten og skape gode relasjoner.

Det man ønsker å oppnå er å skape de gode historiene som blir husket og delt. Man lager godt innhold som treffer målgruppen på nye eller eksisterende plattformer. Eksempler på dette kan være filmer på Facebook, bilder på Instagram og eller blogginnlegg på nettstedet ditt.

Hva er performance marketing?

Performance marketing er ikke like selvforklarende, men i stor grad handler det om målbar digital markedsføring. På norsk kan man rett og slett kalle det resultatbasert markedsføring. Dette betyr at man måler effekten av de markedsføringstiltakene man gjør digitalt og optimaliserer disse. Optimalisering kan være A/B-testing av innhold, budsjettjusteringer, endre plassering og så videre.

" Trenger du egentlig å tenke på begge? Svaret er ja.

Forskjeller og likheter – og viktigheten av å samkjøre

Med andre ord ligger forskjellen mellom content og performance marketing hovedsakelig i formålet med markedsføringen. Men trenger du egentlig å tenke på begge? Svaret er ja.

Årsaken til dette er at content marketing uten et formål ofte ikke er lønnsomt, og performance marketing uten godt innhold aldri blir helt bra. Det gjelder altså å finne en gyllen middelvei mellom de to, og vi i 07 Media er store tilhengere av at all markedsføring skal være samkjørt; om det er digitalt eller analogt. Det er da man skaper de gode resultatene.

Fortsatt litt usikker på forskjellen? Vi hjelper deg gjerne!

Du er kanskje også interessert i

Hvorfor bruke film i markedsføringen!

Visuelt vinner over tekst! Video vokser i popularitet og er blitt en viktig del av digital markedsføring. Det er det gode grunner til!

Filme med mobil: Våre tips!

Video vokser i popularitet og har raskt blitt en viktig del av bedrifters mediestrategi.Vi deg 10 tips for når du skal filme med mobil.

Bruk illustrasjoner i sosiale medier

En god illustrasjon styrker bedriftens visuelle identitet. Illustrasjoner er en av de mest effektive formene for kommunikasjon!

"*" obligatorisk felt

Navn*

Her finner du oss!

Hos oss jobber det mange kreative hoder som gjerne vil hjelpe deg! Ikke nøl med å ta kontakt med oss i dag.

07 Oslo

Følg oss gjerne på sosiale medier.