5 tips til Facebook Live

En mobiltelefon som det kommer en dame hoppende ut av, sammen med mange ikoner med hjerte og tommel opp. Illustrasjon.

Hvem som helst kan streame video live fra mobilen på Facebook med et tastetrykk. Men gode resultater krever litt forberedelse!

I denne artikkelen får du fem praktiske tips til hva du må huske på før du går i gang med livesendingen. Tipsene inkluderer hvordan du skal legge en plan i forkant, hvilket utstyr du bør ha tilgjengelig, hvordan du kan øke seertallene dine, hvordan du skaper dialog og hvordan du kan dele livesendingen i etterkant.

Lag en plan

Før du går i gang med sendingen er det lurt å tenke gjennom hva det er du ønsker å formidle, hvem det er du skal streame til (målgruppe) og hvordan du skal gjennomføre sendingen rent praktisk. Det kan være lurt å sette opp en løs plan for sendingen, med oversikt over for eksempel:

  • Når skal sendingen foregå?
  • Hvem skal være med i sendingen?
  • Hvor skal sendingen foregå? Planlegg for faktorer som støy og lysforhold
  • Hvor lenge skal sendingen vare?
  • Hva er hovedtema for sendingen? Hva er det du ønsker å formidle?
  • Hva skal du si?

Sørg for at du har utstyret klart på forhånd

Det stemmer at man strengt tatt bare trenger en mobiltelefon for å kunne sende live på Facebook. Men dersom du ønsker at seerne skal få lyst til å klikke inn på sendingen, og enda bedre – bli der – kan det være lurt å tenke gjennom hvilke forhåndsregler du kan ta for å øke kvaliteten på sendingen.

Man trenger ikke fancy utstyr og kamera til flere tusen kroner, men tenk gjerne gjennom for eksempel:

  • Hvilken mobiltelefon skal du bruke? Det er en kjent sak at enkelte modeller har bedre kamera enn andre, og det lønner seg å velge en mobil med godt kamera for best mulig videokvalitet.
  • Trenger du stativ? Dette er smart for å øke stabiliteten i bildet. Hva er vel mer irriterendeenn et ristende kamera?
  • Hvordan er lydforholdene der du skal filme? Dersom du skal filme utendørs, og gjerne i omgivelser med mye støy, kan det være lurt å bruke en såkalt mygg, altså en liten mikrofon som kan kobles til mobiltelefonen for å sikre bedre lydkvalitet. Ingen gidder vel å bruke tid på en video hvor man ikke kan høre hva som blir sagt?

Øk seertallet ved å promotere sendingen på forhånd

Det kan være fristende å ta sendingen litt på sparket, men det er flere fordeler ved å planlegge på forhånd. Hvis du for eksempel bestemmer deg for å sende en uke frem i tid, kan du bygge opp forventninger og sikre deg et større publikum ved å promotere sendingen i forkant. Du kan for eksempel dele bilder eller video på Facebook hvor du bygger opp stemningen.

Hva med å gi små hint til hva som vil komme på livesendingen? Kanskje de kan vinne en premie under sendingen? Eller får de møte en spennende person? Hvis følgerne dine har forventninger og vet at det skal skje noe gøy om en uke, er det større sjanse for at de vil «tune inn» og følge med på sendingen når den går i gang.

Kom i dialog med seerne

Første bud i sosiale medier er dialog. For å øke engasjementet rundt sendingen er det lurt å stille spørsmål, be om innspill, oppfordre til kommentarer og engasjement underveis. Dette kan du begynne med allerede i forkant av sendingen, ved å la følgerne komme med innspill til hva de ønsker å se.

Underveis i livesendingen kan du skape engasjement i kommentarfeltet ved å oppfordre seerne til å legge igjen spørsmål til deg eller til en som blir intervjuet i sendingen. Dette vil gi en bedre opplevelse for seerne, fordi de kan interagere direkte med dem de ser på streamen. På denne måten føler seerne at de tar del i sendingen istedenfor å bare sitte og observere, og det er jo en kjempefordel!

Riktignok: Hvis det er veldig mange kommentarer som renner inn, kan det bli utfordrende å følge med på dem alle. Da kan det være lurt å ha en medsammensvoren som kan følge med på kommentarene og hjelpe deg underveis.

Legg ut videoen i ettertid

Når sendingen er over, kan det være lurt å legge ut videoen på tidslinjen slik at de som gikk glipp av livesendingen allikevel får mulighet til å se hva som foregikk. Dette får du mulighet til å gjøre i Facebook-appen direkte etter at livesendingen er avsluttet. Du kan også lagre videoen til kamerarull dersom du ønsker det.

Det kan være lurt å tenke igjennom en god tittel og delingstekst for videoen allerede før du begynner livesendingen, for å sikre at flest mulig får lyst til å se videoen som postes i etterkant.

Nå er det bare til å sette i gang med din første livesending!

Trenger du litt hjelp eller bare noen tips på veien må du gjerne ta kontakt med oss!

Du er kanskje også interessert i

Hvorfor bruke film i markedsføringen!

Visuelt vinner over tekst! Video vokser i popularitet og er blitt en viktig del av digital markedsføring. Det er det gode grunner til!

Filme med mobil: Våre tips!

Video vokser i popularitet og har raskt blitt en viktig del av bedrifters mediestrategi.Vi deg 10 tips for når du skal filme med mobil.

Bruk illustrasjoner i sosiale medier

En god illustrasjon styrker bedriftens visuelle identitet. Illustrasjoner er en av de mest effektive formene for kommunikasjon!

"*" obligatorisk felt

Navn*

Her finner du oss!

Hos oss jobber det mange kreative hoder som gjerne vil hjelpe deg! Ikke nøl med å ta kontakt med oss i dag.

07 Oslo

Følg oss gjerne på sosiale medier.